Maurice Steijn naar SC Heerenveen? "Dan kun je ook elders cashen"

Vorige week lekte uit dat SC Heerenveen in gesprek is met Maurice Steijn. De club is op zoek naar een nieuwe oefenmeester voor volgend seizoen.

Ondanks zijn korte en dramatische periode als trainer van Ajax zou het Wim Kieft niet verbazen als er meer interesse is in de Hagenees. "Als je eenmaal Ajax op je CV hebt kun je ook elders gaan cashen", merkt de analist op in KieftJansenEgmondGijp. "Die Marcel Keizer werd daarna gelijk trainer van Sporting Lissabon en zit nu in de woestijn zijn zakken te vullen. Alfred Schreuder ook."

Kieft is niet zo onder de indruk van een mogelijke stap naar SC Heerenveen, al ziet hij ook niet veel andere opties in Nederland. "Maar Ajax, Feyenoord en PSV is nu niet reëel voor hem. FC Utrecht is niet reëel, want daar zit Ron Jans natuurlijk. FC Twente niet. AZ niet reëel, want die hebben net een nieuwe trainer en het gaat nu een beetje lopen. Dus Maarten Martens zal wel blijven. Dan kom je eronder als je in Nederland wil blijven. Maar goed, SC Heerenveen, ja mm... Ik vind het geen stap waarvan ik denk: Nou, nou. Je gaat nooit meer dan vijfde of zesde worden daar", aldus de oud-international.

Glenn Helder denkt niet dat de prioriteit van Steijn ligt bij de financiën. "Hij heeft zijn zakken al gevuld voordat hij terugging naar Nederland", weet de oud-profvoetballer. De oefenmeester was in 2019 kort trainer van Al-Wahda. "Ik denk dat hij het nu niet alleen voor het geld doet. Misschien wil hij nu zijn naam een beetje zuiveren, dat is meer waard dan geld pakken."

Lees meer:
0 reacties