Matchday: SC Heerenveen start met Braude in thuisduel met PSV

Oliver Braude
Oliver Braude Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen neemt het donderdagavond in het Abe Lenstra Stadion op tegen PSV. De Friezen hopen zich te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal, terwijl PSV kampioen kan worden. Het duel begint om 18.45 uur.

Bij SC Heerenveen keert Osame Sahraoui terug in de selectie, maar de smaakmaker begint nog wel op de bank. Trainer Kees van Wonderen voert daarnaast een wijziging door. Oliver Braude keert terug van een schorsing start als rechtsback, waardoor Hussein Ali naar de bank verhuist. Alleen Nathan Tjoe-A-On ontbreekt bij SC Heerenveen, vanwege interlands met Indonesië onder 23.

PSV-trainer Peter Bosz heeft Mauro Júnior op de linksbackpositie geposteerd. De Braziliaan vervangt de geblesseerde Sergiño Dest. PSV heeft daarentegen Ismael Saibari en Ricardo Pepi terug bij de groep, maar zij starten op de bank. Voormalig SC Heerenveen-speler Joey Veerman staat wel aan de aftrap.

Opstelling SC Heerenveen: Van der Hart; Braude, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Haye, Olsson, Brouwers; Wålemark, Van Amersfoort en Nunnely.

Wissels: Noppert, Bekkema, Nunumete, Ali, Tahiri, Van Ottele, Webster, Van Ee, Sahraoui, Loizou, Nicolaescu en Karlsbakk.

Opstelling PSV: Benitez; Teze, Ramalho, Boscagli, Mauro; Schouten, Veerman, Til; Bakayoko, De Jong en Tillman.

Wissels: Drommel, Waterman, Sambo, Obispo, Van Aanholt, Land, Ledezma, Saibari, Lozano en Pepi

Lees meer:
0 reacties