Marten de Roon haalt uit: "Soms slaat het helemaal nergens op"

Marten de Roon
Marten de Roon Foto: © Orange Pictures

Marten de Roon vindt dat hij ondergewaardeerd wordt als speler van Oranje. De oud-middenvelder van SC Heerenveen gaat door een blessure niet mee naar het EK, maar merkt dat hij in Italië wel de waardering krijgt. De Roon ziet dat de Nederlandse analisten hem altijd gebruiken als 'makkelijke prooi' om kritiek op af te schuiven.

"Ik word een beetje ondergewaardeerd, jawel", zegt De Roon bij de podcast SEG Stories. "Het is altijd makkelijk zeggen wat ze doen en ik vind ook niet dat ik elke wedstrijd goed heb gespeeld. Maar ik wil wel eens een keer een echte analyse van een wedstrijd zien. Als Marten de Roon wordt opgesteld om ballen af te pakken of gaten dicht te lopen en ik mis zes passes, dan moet ik afgerekend worden op hoe veel ballen ik afpak."

De Roon vindt dat hij een makkelijk doelwit is om kritiek op te geven. "Het is altijd zo makkelijk om het af te schuiven op de makkelijkste prooi. Wat onbekender en niet bij de top drie in Nederland gespeeld, maar volgens mij speel ik al zeven/acht jaar in Italië op het allerhoogste niveau." 

"Dan weet je wel dat je echt kan voetballen. Het is een beetje makkelijk en die jongens van het Nederlands elftal waarderen me dan wel. Soms slaat het helemaal nergens op", aldus Marten de Roon. 

Lees meer:
0 reacties