Marco van Basten kritisch: "Hij deed opvallend slecht zijn best"

Marco van Basten
Marco van Basten Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen verspeelde zondagmiddag in de slotfase van het duel tegen PSV een 1-3 voorsprong en moest genoegen nemen met een punt. Marco van Basten zet grote vraagtekens bij het optreden van Jeffrey Bruma tegen zijn oude club.

"Die Jeffrey Bruma, die heeft ook nog bij PSV gespeeld, toch?", vraagt Van Basten zich bij het Ziggo Sport-programma Rondo af. "Ik begin toch een beetje te twijfelen of hij invloed heeft gehad op de uitslag. Maar misschien ligt dat aan mij."

Vooral bij de 2-3 van Luuk de Jong speelt Bruma een bedenkelijke rol. "Hier doet hij niets, helemaal niets", aldus Van Basten, die daarna het penaltymoment bespreekt. Bruma haalde Xavi Simons neer in de zestien. "Hij had alle tijd, man… Ik keek er een beetje vreemd van op. Hij deed wel opvallend slecht zijn best." Presentator Wytse van der Goot en tafelgasten Khalid Boulahrouz en Rafael van der Vaart schieten in de lach. "Ik keek er een beetje vreemd van op, maar je mag er natuurlijk niks slechts over denken", besluit Van Basten.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand