Mak Nederland begint WK in Zuid-Afrika met winst

Nederland is het WK voetbal in Zuid-Afrika met een overwinning begonnen. Nederland versloeg maandagmiddag Denemarken met 2-0. AZ-speler Simon Poulsen brak het duel open na een eigen doelpunt. Dirk Kuyt maakte vijf minuten voor tijd de tweede treffer voor Nederland.

Nederland speelde in de eerste helft traag en kon geen grote kansen creëren tegen een compact spelend Denemarken, dat tegen de verwachting toch met Arsenal-speler Bendtner in de basis startte. Na rust kwam Oranje na een eigen doelpunt van Poulsen op voorsprong.

De linksachter kopte een voorzet van Van Persie ongelukkig via ploeggenoot Agger achter zijn eigen doelman. Nederland kreeg in het vervolg maar geen tempo in de wedstrijd, maar creëerde toch enkele kansen. Van Persie treuzelde te lang en Sørensen pakte een slim balletje van Van der Vaart.

De Deense ploeg kwam ondanks de achterstand er maar nauwelijks gevaarlijk uit. Via de ingevallen Eljero Elia begon de ploeg van coach Bert van Marwijk toch te draaien. Elia schoot na een pass van Sneijder de bal op de paal, waarna Kuyt uit de rebound de 2-0 eindstand binnentikte.