Magnusson met Jong IJsland vernederd door Jong Spanje

Julius Magnusson heeft dinsdagavond met Jong IJsland flink klop gekregen van hun leeftijdsgenoten uit Spanje. De Spanjaarden wisten in Reykjavik met 2-7 te winnen.

Magnusson mocht bij IJsland aan de aftrap beginnen. De 20-jarige SC Heerenveen-middenvelder maakte tegen Spanje de gehele negentig minuten vol, maar kon een ruime nederlaag niet voorkomen.

Jong Spanje bleek in Reykjavik veel te sterk voor Jong IJsland. In de 25e minuut openden de Spanjaarden de score via Mikel Oyarzabal. Nog geen minuut later nam Rafa Mir de tweede Spaanse treffer voor zijn rekening. De Las Palmas-aanvaller breidde de voorsprong in de 41e minuut uit naar 3-0. In dezelfde minuut deden de IJslander iets terug: Jón Thorsteinsson maakte de 3-1.

Nog voor rust liepen de Spanjaarden via een eigen doelpunt van Hördur Gunnarsson uit naar 4-1. In de 56e minuut volgde ook de 5-1, toen Calos Soler het net vond. Óttar Karlsson maakte drie minuten later nog een IJslandse eretreffer, waarna de Spanjaarden in de 87e en 90e minuut via respectievelijk Borja Mayoral en Fabian Ruiz nog uitliepen naar 7-2.