Mag Larsson terug naar China? ''Is een hele vreemde situatie''

Sam Larsson vertrok vorig jaar februari uit de Eredivisie, om aan een avontuur te beginnen in China bij Dalian Professional. Begin dit jaar liep hij in zijn thuisland Zweden echter het coronavirus op - en sindsdien mag hij China niet meer in.

"De Chinese regels zijn erg streng. Om China binnen te komen, moet je verschillende tests presenteren en in een daarvan ben ik nog steeds positief, mijn IgM-waarden", legt Larsson uit aan Fotboll Direkt. "Ik ben gezond, maar ze zijn keihard met hun regels en die moeten gerespecteerd worden." De Zweed hield ondertussen zijn conditie op peil bij zijn oude club IFK Göteborg.

Larsson gaf bij die club aan dat hij voor zes maanden zou blijven en dan weer opnieuw richting China zou gaan. "Het is een heel vreemde situatie geweest", aldus Larsson. "Maar iedereen van de club heeft begrepen hoe het zit. Ik ben dankbaar dat ik hier kan zijn. Als ik terugkom naar Zweden, zal het in deze kleuren zijn, maar het zal vele jaren duren."

In zijn geboorteland hoopten ze op een terugkeer van Larsson, maar hij zag het niet zitten om te vertrekken bij Dalian Professional. Het Zweedse Sportbladet meldt namelijk dat de aanvaller een lucratief contract heeft en ruim 1,9 miljoen euro verdient in de Chinese competitie. Fotboll Direkt geeft aan dat er voor Larsson op 1 oktober een vliegticket is geboekt en dat hij weer terugkeert naar China. 

JUST NU: Slut(?) på röriga turerna - flygbiljetten äntligen bokad

IFK Göteborgs supportrar hoppades på en drömflytt - men Sam Larsson ville inte bryta ett enormt kontrakt på 20 miljoner netto i årslön. Nu är flygbiljetten tillbaka äntligen bokad.https://t.co/I33tZZmBZc

— FotbollDirekt.se (@FotbollDirekt) September 15, 2021

Lees meer: