Madsen: "Dat is de reden waarom ik naar SC Heerenveen ben gekomen"

Nicolas Madsen
Nicolas Madsen Foto: © Pro Shots

Nicolas Madsen maakte afgelopen zomer de overstap van FC Midtjylland naar SC Heerenveen. De Deense middenvelder veroverde direct een basisplaats in Friesland en behield zijn plek in het elftal van trainer Johnny Jansen.

"Natuurlijk verraste me dat", reageert Madsen in It Pompebledsje. "Mijn auto of mijn appartement had ik nog niet eens gezien en we hadden nog drie dagen te gaan voor de eerstvolgende wedstrijd. Dan is het alleen maar mooi als je gelijk mag spelen."

"Dat is ook de reden waarom ik naar SC Heerenveen ben gekomen: om zoveel mogelijk speelminuten te maken", vervolgt de 21-jarige middenvelder. "Dat is goed voor mijn carrière en op die manier kan ik ook zien hoever ik kan komen. Daar wil ik hard voor werken, maar tegelijkertijd realiseer ik me dat het ook een kwestie is van stap voor stap."

Madsen twijfelde niet toen SC Heerenveen aanklopte. "Ik heb er met vrienden en teamgenoten over gesproken en hoorde van hen goede dingen. Heerenveen heeft een uitstekende reputatie, ook als het gaat om het beter maken van talenten. Met Heerenveen speel ik nu in een goede competitie."

De Eredivisie is hem niet onbekend. "Die volgde ik al een poosje en daardoor weet ik dat er in Nederland doorgaans technisch voetbal wordt gespeeld. Dat past ook het beste bij mij. En SC Heerenveen is, net als Midtjylland, een familieclub. Iedereen is hier open naar elkaar en daardoor kun je jezelf zijn. Dat geeft rust en daardoor presteer je ook beter. Dat is belangrijk. Dus ik ben blij om hier te zijn."

Weet SC Heerenveen te winnen tegen hekkensluiter PEC Zwolle? Bij BetCity krijg je maar liefst een quotering van 1.94 bij een zege van SC Heerenveen! Registreer je hier en verdubbel bijna je inzet! Je krijgt ook nog een gratis Free Bet van 20 euro bij een storting van 20 euro.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 RKC Waalwijk 2 0 2
9 FC Utrecht 2 0 2
10 SC Heerenveen 2 0 2
11 Sparta Rotterdam 2 -1 1
12 SC Cambuur 2 -2 1
Bekijk de hele stand