Macedonisch SC Heerenveen-doelwit tekent vanmiddag in Spanje (Update)

Enis Bardhi heeft zich bij het EK onder 21 jaar in Polen definitief in de kijker gespeeld bij SC Heerenveen, zo heeft FeanOnline opgevangen. De 21-jarige Macedoniër speelt bij het Hongaarse FC Ujpest voornamelijk als aanvallende middenvelder, maar heeft in het verleden ook op de linkerflank gespeeld.

In het verleden is Bardhi al meerdere malen bekeken door Balkan-scout Dragi Putevski. Op het EK in Polen hebben nu ook collega-scouts Peter Maas en Bert Pfijffer hem driemaal in actie kunnen zien. In de pouleduels met Jong Spanje, Jong Portugal en Jong Servië scoorde Bardhi tweemaal, waarbij vooral de goal tegen Portugal van grote schoonheid was. Iets dat ongetwijfeld door meerdere scouts is genoteerd.

Het afgelopen seizoen was de zesvoudig A-international voor Ujpest in 29 competitieduels twaalf keer trefzeker en gaf hij zeven assists. Bij zijn club heeft hij nog een contract tot medio 2020. Opvallend genoeg heeft Bardhi voor zijn overstap naar Hongarije in 2014 ook al voor het Deense Bröndby IF gespeeld en in Zweden voor derdedivisionist Prespa Birlik uit Malmö.

UPDATE 18 juli | 8:52 uur: De Macedonische vleugelspeler Enis Bardhi wordt met zekerheid niet de opvolger van Sam Larsson. De 22-jarige aanvaller zal dinsdagmiddag een contract tekenen bij Levante UD, zo melden de Spanjaarden op hun officiële website. Bardhi tekent in Valencia een contract voor drie seizoenen met een optie voor nog twee jaar.

Foto: Levante UD

Lees meer: