Maaskant over uitblijven Noppert-transfer: "Clubs hebben dat gezien"

Robert Maaskant
Robert Maaskant Foto: © Pro Shots

Andries Noppert speelde tegen AZ geen gelukkige wedstrijd. De boomlange doelman was onder andere betrokken bij de late 2-2 van de Alkmaarders. De Jouster schoot de bal tegen Pawel Bochniewicz aan, waardoor de bal in het eigen doel belandde. ESPN-analist Robert Maaskant zag ook dat Noppert geen goede wedstrijd speelde.

"Hij maakt een hele matige indruk dit seizoen", begint Maaskant bij ESPN. "Maar laat ik eerst even teruggaan. Noppert is na zijn goede WK niet getransfereerd. Dat is niet voor niks geweest. Er zijn clubs die dwars door zijn prestatie op het WK heen hebben gekeken."

"Het was natuurlijk jarenlang niet veel", vervolgt Maaskant. "Die clubs hebben gezien dat hij niet zo slecht is als hij nu keept, maar ook niet zo goed als op het WK. Hij is gewoon van het niveau SC Heerenveen, waar overigens niks mis mee is."

Zou trainer Kees van Wonderen moeten kiezen voor reservedoelman Mickey van der Hart? Maaskant: "Ik kan vanaf een afstandje niet beoordelen of het beter is om Van der Hart op te stellen. Ik zie geen trainingen van Heerenveen, dus ik weet niet of hij wél in vorm is. Een keeper wissel je ook niet zo heel snel. Als de trainer hem eruit haalt, moet het voor de rest van het seizoen zijn."

Lees meer:
0 reacties