Maaskant begrijpt weinig van Heerenveen: ''Blijkbaar de fase waarin ze zitten''

SC Heerenveen kwam zaterdagavond tegen ADO Den Haag niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Analist Robert Maaskant begreep maar weinig van de tactiek van de Friezen en kon zich de teleurstellende reacties van de fans des te meer voorstellen.

"Het was armoe troef. We kunnen er weinig anders van maken. Dan kun je termen gebruiken dat iedereen hard heeft gewerkt, maar mag het op een zaterdagavond? Dat vind ik te makkelijk. In een thuiswedstrijd van Heerenveen mis ik toch een beetje de intentie", vertelt Maaskant bij FOX Sports. "Ik snap dat er geen vertrouwen is, er weinig schwung is in de ploeg en ze moeilijk wedstrijden winnen. Maar probeer er daar nog wat meer uit te krijgen."

Maaskant kon geen enkele lijn ontdekken in het spel van SC Heerenveen. "Als je bijvoorbeeld praat over hoog druk zetten... Nou, dat is geen enkel seconde in de wedstrijd geweest. Ze hebben geprobeerd om het compact te houden, maar als je compact staat en je laat Floranus 3, 4, 5 keer Becker zo weglopen, dan ga je op een gegeven moment problemen krijgen. Daar had ADO veel meer mee moeten doen."

"Op een gegeven moment begon het publiek ook te ageren", vervolgt Maaskant, die dat vooral zag op het moment dat de Friezen balbezit hadden. "Heerenveen heeft de de bal, een vrije man, kan snelheid snelheid maken en de spits inspelen. Maar nee, ze kappen de bal af, spelen de bal weer terug, halen het tempo eruit en de bal gaat weer rond. Op een een gegeven moment gaat ieder publiek reageren en dat gebeurde vandaag ook."

"Vanaf vier minuten voor tijd zag je mensen na zo'n aanval massaal de trappen aflopen en weggaan. Dat heeft wel echt met intentie te maken. Want ben je blij met een gelijkspel tegen Den Haag? Dat is blijkbaar een beetje de fase waarin Heerenveen zit", besluit Maaskant kritisch.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
14/01
SC Heerenveen
18:45
AZ
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
wo
25/01
Fortuna Sittard
20:00
SC Heerenveen
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
11 Go Ahead Eagles 14 -3 15
Bekijk de hele stand