Maarten Wijffels wijst: "Bij SC Heerenveen is de crisis groter"

Maarten Wijffels
Maarten Wijffels Foto: © Pro Shots

Bij de uitzending van Voetbalpraat ging het maandagavond grotendeels over Ajax, maar ook bij Vitesse en SC Heerenveen is het onrustig. "Waar is de crisis groter: in Heerenveen of in Arnhem?", vraagt ESPN-verslaggever Vincent Schildkamp zich af.

"Ik denk in Heerenveen, omdat ze daar eind vorig seizoen al problemen hadden", reageert Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad. "Het boterde toen al niet tussen spelers en staf. De spelers vonden dat ze te weinig plezier hadden gehad afgelopen seizoen, ondanks dat ze achtste werden."

SC Heerenveen heeft destijds wijzigingen is zowel de technische staf als spelersgroep doorgevoerd. "Maar nu zie je dat het weer moeilijk gaat. Kees van Wonderen is een vakman, maar ze zitten nu weer in zo’n negatieve spiraal. Dan wordt het voor de trainer wel moeilijk hoe je dat ombuigt", aldus Wijffels.

Ook bij Vitesse is er druk op trainer Phillip Cocu. De Arnhemmers pakten tot dusver pas drie punten uit vijf duels. "Maar daar is de crisis complexer, want daar gaat het over de toekomst van de club", geeft Sjoerd Mossou aan. "Ik mag hopen dat het krediet van Phillip Cocu wat groter is dan dat van Van Wonderen. Bij SC Heerenveen staan ze al met witte tafellakens te zwaaien en is iedereen cynischer geworden."

Lees meer:
0 reacties