Maarten de Jong: 'Veenstra dreigde mij kapot te maken'

Ook Mister Heerenveen Maarten de Jong heeft zondag op het forum van heerenveen.org zijn ervaringen met voorzitter Robert Veenstra gedeeld. De Jong werd ruim een jaar geleden ontslagen bij Heerenveen na dertig jaar dienst te hebben gedaan als speler, trainer, organisator van jeugdclinics en als laatste teammanager van het vrouwenteam.

Hieronder volgen een aantal delen van zijn relaas:

Vanuit de KNVB was er een subsidie gegeven van € 75.000,- voor het aantrekken van een commerciële man om het vrouwenvoetbal voor SC Heerenveen op poten te zetten. Maar waar is het geld en waar is deze man gebleven? Vanuit de club werd geen euro uitgegeven aan de vrouwen en elke keer mooie praatjes maar geen daden, maar dat is algemeen bekend.

Een wedstrijd in het stadion spelen voor het vrouwenteam zat er niet in, het kon wel maar dan moesten we geld neerleggen om daar te spelen maar het team viel toch onder SC Heerenveen en dan betalen? En dat waren dikke bedragen kan ik je vertellen.

In maart werd bekend gemaakt dat de directie stopte met het vrouwenvoetbal. Robert Veenstra hield zijn betoog voor de gehele selectie en meldde daar dat hij iedere vergadering in Zeist was geweest omtrent het vrouwenvoetbal. Ik ben er elke vergadering geweest en geen Veenstra gezien.

Vanuit de KNVB werd mij meerdere malen gevraagd of er ook nog iemand van de directie kwam. De mail van de vergaderingen kwam altijd netjes binnen, maar zelfs een afmelding van Veenstra bleef achterwege. (...) Maar goed, einde vrouwenvoetbal en een makkelijke weg om mij te ontslaan. Geen zak geld met zwijgplicht, gelukkig maar…

Toen Veenstra hoorde dat er een stuk in de Leeuwarder Courant zou komen, vertelde hij mij kapot te maken. Want dreigen, dat kan deze man.. Kapot maken.. Op grond waarvan? Ik heb dertig jaar lang veel werk verzet voor de club. Dag in, dag uit. Toen ik vroeg waarom ik geen andere functie kon krijgen bij de club, vertelde hij dat ik niet in het profielplaatje paste… 'Ho,' zei ik. 'Ik werk hier al 30 jaar, of pas ik niet in jou profielplaatje?' Toen werd het stil….

Mijn afscheid werd vrijdag's geregeld door mijn collega`s waar ik nog altijd super trots op ben. Veenstra was ook hier niet aanwezig. Geen mail, geen sms, geen telefoontje. Hij is hier achteraf op aangesproken. Zijn woorden? 'Ik had een afspraak en wist dit te laat…' Later op de dag was het afscheid Jan van Erve. Daar staat Veenstra op 2 meter afstand. Zegt niks, kijkt me niet eens aan, terwijl hij wist dat het mijn laatste dag was. Bedankt voor 30 jaar trouwe dienst? Nee hoor! Dat komt niet uit Veenstra zijn mond..

Laatste opmerkelijke feit was tijdens de wedstrijd tegen Vitesse. Ik was daar aanwezig omdat mijn zoon graag heen wilde en ik Jordania (voorzitter Vitesse, red.) persoonlijk ken, aangezien wij samen bij SC Heerenveen hebben gevoetbald en elkaar dan even kort konden spreken.

In de rust bakkie koffie gedronken met de vrouw van het bedrijf de Haan en Westerhof, komt  Veenstra naar me toe en vraagt: 'Wat doe je hier?' Ik zei:  'Voetbal kijken!' Waarop Veenstra antwoordde: 'Wil je hier nooit meer zien!' 'O ja, waarom niet?' 'Dat weet je best!' 'Nou, ik niet!'

Ik zei nog: 'Ik wil hier best eens met je over babbelen' en kreeg ik het anwoord 'bel me maar!' Waarop ik zei: 'Ik heb je nummer niet.' 'Staat in het telefoonboek', gaf Veenstra aan en ging er in een draf weer vandoor. De vrouw van de sponsor vroeg nog aan mij: 'Spoort hij wel?'

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand