Luuk Brouwers: "In principe ben ik verhuurd, maar dat voelt niet zo"

Luuk Brouwers
Luuk Brouwers Foto: © Orange Pictures

Luuk Brouwers maakte afgelopen zomer de overstap van FC Utrecht naar SC Heerenveen. Na een lastige tijd in de Domstad heeft hij inmiddels zijn draai weer gevonden in Friesland. In gesprek met Voetbal International spreekt hij over zijn transfer naar Heerenveen.

Eind augustus afgelopen zomer kwam de overstap rond. "Er was gedurende de zomer best wat belangstelling geweest, maar van veel clubs kreeg ik niet direct een warm gevoel", zegt Brouwers. "Bij Heerenveen was dat goede gevoel er wel gelijk. Dit is gewoon een heel mooie club, ten opzichte van FC Utrecht is het bovendien geen grote stap terug. Daarnaast kende ik trainer Kees van Wonderen natuurlijk al van Go Ahead Eagles, waar we goed met elkaar hebben gewerkt. Wij zagen het dus allebei wel zitten, maar vervolgens ben je wel afhankelijk van wat de clubs kunnen en willen. FC Utrecht stelde zich niet makkelijk op, maar ik ben dankbaar dat Heerenveen bereid is geweest door te pakken."

Toch was het niet een heel 'gewone' transfer. Heerenveen zat afgelopen zomer ietwat krap bij kas, waardoor ze met Utrecht tot een uitgestelde koop overeen kwamen. Dit komt erop neer dat Brouwers eigenlijk pas komende zomer onder contract staat in Heerenveen. "In principe ben ik nu dus verhuurd, maar dat voelt niet zo, omdat ik weet dat ik gekocht ga worden. Wel is het zo dat ik nog mijn loonstrookje van FC Utrecht ontvang, maar dat salaris wordt via een huursom natuurlijk door Heerenveen betaald."

Bij Heerenveen werd Brouwers dus herenigd met trainer Kees van Wonderen. "Waar deze trainer heel goed in is, is de manier van voorbereiden op wedstrijden", zegt de middenvelder. "Dat is heel gedetailleerd. Hij laat niet alleen zien waar tegen een specifieke tegenstander de kansen liggen, maar geeft ook – en dat is niet vanzelfsprekend – de vertaling naar hoe we die vervolgens kunnen gaan benutten."

"Hij hecht inderdaad veel waarde aan structuur en afspraken, maar daartegenover staat dat hij ook veel vrijheden geeft in balbezit. Voor een speler zoals ik is dat heel fijn. Ik ben iemand die altijd bezig is met het spelletje, erover nadenkt. Dan wil je ook de ruimte hebben voor eigen inbreng", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties