Luuk Brouwers: "De ranglijst maakt je ook ietwat zenuwachtig"

Een juichende Luuk Brouwers in het Abe Lenstra Stadion
Een juichende Luuk Brouwers in het Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

Luuk Brouwers was uiteraard enorm tevreden met de 3-2 overwinning die SC Heerenveen boekte op Ajax. De ontlading was groot bij de Friezen en dat had volgens Brouwers een aantal redenen.

"Hoe de sfeer na zo'n overwinning tegen Ajax is? Dat is het mooie van voetbal", reageert Brouwers in de uitzending van SC Heerenveen TV. "Als je verliest, dan baal je met z'n allen. Maar als je wint, dan is die ontlading ook weer gigantisch. Wat ook meespeelt is dat we al vaker een voorsprong hebben weggegeven, dus dat is ook weer een bepaalde ontlading."

"Daarnaast maakt de ranglijst je ook ietwat zenuwachtig, dus de ontlading was meer dan alleen het winnen van Ajax. Maar ja, het was wel heel erg lekker", gaat de middenvelder verder. Komende zaterdag speelt SC Heerenveen tegen een aantal oude bekenden van Brouwers. "Nu tegen Go Ahead Eagles en dat is een bijzondere wedstrijd. Ik heb daar twee hele mooie jaren gehad."

"Niets anders dan een fijn en warm gevoel aan overgehouden. Met een aantal jongens kan ik ook nog goed en daar heb ik nog steeds contact mee. Dus ja. De uitwedstrijd leverde een vervelend gevoel op, dus dat moeten we rechtzetten in eigen huis. Ik wil gewoon winnen van ze", aldus Brouwers.

Lees meer:
0 reacties