Brouwers legt uit: "Bij Kees van Wonderen wist ik wat ik zou krijgen"

Luuk Brouwers in duel met Kenneth Taylor en Steven Bergwijn
Luuk Brouwers in duel met Kenneth Taylor en Steven Bergwijn Foto: © Pro Shots

Bij SC Heerenveen is Luuk Brouwers weer herenigd met Kees van Wonderen, met wie hij al samenwerkte bij Go Ahead Eagles. De middenvelder speelde vorig seizoen nog bij FC Utrecht, maar kon daar niet altijd even goed overweg met de twee trainers die hij trof in de Domstad.

"Bij Van Wonderen wist ik wat ik zou krijgen, dat zijn kijk op voetbal aansluit bij die van mij", zegt Brouwers tegen Voetbal International. "Die klik is belangrijk, dat heb ik afgelopen jaar bij FC Utrecht wel gemerkt. Daar heb ik namelijk twee trainers (Henk Fraser en Michael Silberbauer, red.) gehad met wie ik die klik niet had."

Brouwers was erg trots op zijn vervolgstap van Go Ahead naar FC Utrecht. "Het seizoen liep alleen niet zoals gehoopt en vervolgens merk je dat je bij een club zit met veel ambitie. Daardoor is er minder geduld, spelers krijgen weinig tijd. De club had na afgelopen seizoen kunnen denken: Het hele elftal draaide niet, dus misschien lag het niet aan jou persoonlijk. Dat is wat ik gehoopt en eigenlijk ook verwacht had, alleen was dat niet zo."

"Ik werd gebruikt als statische nummer 6. Als ik over de middenlijn kwam, begon mijn enkelband als het ware te trillen. Terwijl ik juist een speler ben die zijn energie kwijt moet kunnen. Ik heb de rol zo goed ingevuld als ik kon, maar niet met veel plezier of vertrouwen." Brouwers kreeg uiteindelijk te horen dat hij mocht vertrekken. "Dat had ik op dat moment niet verwacht. Ik was van plan voor mijn tweede kans te gaan."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand