Lurling: ''Dat is het verschil tussen wel of niet geschikt zijn voor de top''

Hakim Ziyech lag afgelopen weekend onder vuur bij Ajax. De oud-speler van SC Heerenveen werd in de thuiswedstrijd tegen Roda JC uitgefloten door een deel van het eigen publiek.

Ook een andere oud-speler van SC Heerenveen, namelijk Anthony Lurling is het gewend een fluitconcert van het eigen publiek over zich heen te krijgen. Hij kreeg de hoon van de Feyenoord-fans over zich heen. "Ik had daarvoor bij FC Den Bosch en Heerenveen gespeeld. Daar was ik de publiekslieveling", vertelt Lurling tegenover de Volkskrant. "Dit was ik helemaal niet gewend."

Lurling paste zijn spel aan. "Ik dacht: laat ik maar niet te veel risico in mijn spel leggen. Dan kunnen ze ook niet fluiten. Voor de wedstrijd dacht ik bij mezelf: het eerste balcontact móet goed zijn. Dan gaat het dus juist fout. Voetballend kon ik Feyenoord aan, dat weet ik zeker. Maar mentaal niet", aldus de oud-aanvaller, die bij SC Heerenveen nog een half jaar samenspeelde met Hakim Ziyech.

"Hij heeft echt zoiets van: ze doen maar", weet Lurling. "Vijf keer komt een pass niet aan, maar de zesde keer wel en dan is het een doelpunt. Hij is overtuigd van zijn eigen kwaliteiten. Veel meer dan ik was. Dat is het verschil tussen wel of niet geschikt zijn voor de top."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand