Lurling dankt SC Heerenveen voor 'drie superjaren': ''Het zegt wel iets''

SC Heerenveen gaat zondagmiddag op bezoek bij NAC Breda. Voor Anthony Lurling is het een speciale wedstrijd. De oud-aanvaller kwam voor beide clubs uit. Hoewel Lurling voornamelijk verbonden wordt aan NAC, is hij SC Heerenveen zeker niet vergeten.

"Daar beleefde ik mijn definitieve doorbraak", zegt Lurling op de officiële website van SC Heerenveen. "Voor die overstap leefde ik nog niet echt als een prof. Als ik een goede dag had, passeerde ik iedereen. Maar bij een mindere dag, kwam ik zelfs een lantaarnpaal niet voorbij. Bij SC Heerenveen ben ik volwassen geworden."

Toch paste Lurling zich moeiteloos aan in Friesland. "In het eerste jaar werden we tweede en maakte ik achttien goals", herinnert hij zich. "Bovendien speelde ik een EK met Jong Oranje en werd ik uitgeroepen tot speler van het jaar bij SC Heerenveen. Het jaar daarop speelden we Champions League en in het derde jaar haalden we wederom Europees voetbal. Het waren drie superjaren."

Lurling heeft nog steeds speciale gevoelens voor SC Heerenveen. "Het zegt wel iets dat ik in mijn carrière drie periodes heb gespeeld bij Den Bosch en twee bij NAC en SC Heerenveen. Het betekent dat er van beide kanten een klik is", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand