Lukkien: ''Bereiden onze spelers op beide scenario's voor''

Waar SC Heerenveen nog hoopt op deelname aan de play-offs om Europees voetbal, speelt FC Emmen nog om lijfsbehoud in de Eredivisie. Donderdag om 14.30 uur trappen de twee ploegen af in de Oude Meerdijk.

"We gaan natuurlijk de standen bij andere wedstrijden in de gaten houden, maar ons uitgangspunt is dat we voor de winst gaan spelen. Als ons dat lukt en het op andere velden meezit, zouden we morgen al zeker kunnen zijn van plek zestien", begint FC Emmen-trainer Dick Lukkien bij Voetbal International.

Lukkien is benieuwd met welke formatie Heerenveen gaat spelen. "De afgelopen twee wedstrijden (tegen PSV en FC Utrecht, red.) hebben ze met vijf verdedigers gespeeld, terwijl ze de maanden ervoor altijd met vier achterin hebben gespeeld. We bereiden onze spelers op beide scenario's voor."

Wel gaat de oefenmeester uit van eigen kracht. "Goed spelen, veel de bal hebben, Heerenveen tot keuzes dwingen en herkennen waar en wanneer ze druk proberen te zetten."

FC Emmen begint donderdag aan de Week van de Waarheid. 'Twee maanden geleden had iedereen ons opgegeven. Nu spelen we ergens voor.' https://t.co/tT3TPiJr48

— Voetbal International (@VI_nl) May 12, 2021
Lees meer: