Lucas Bijker verklapt: "Dan staat je leven wel even op zijn kop"

Lucas Bijker in het shirt van SC Heerenveen
Lucas Bijker in het shirt van SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Lucas Bijker speelde tussen 2015 en 2017 in het shirt van SC Heerenveen. Inmiddels is de linksback na omwentelingen in België en Spanje neergestreken bij Ethnikos Achna in Cyprus. De Leeuwarder Courant sprak met de inmiddels 30-jarige speler.

In 2017 vertrok Bijker transfervrij bij Heerenveen. Hij vond zijn gewenste buitenlandse avontuur bij Cadiz in Spanje. Samen met zijn vrouw Melissa en hun tien maanden oude baby gingen ze in Spanje wonen. "We vonden het spannend, maar vooral mooi. We waren jong, pakten onze koffers en stapten het vliegtuig in. We zagen wel wat er op ons pad kwam. Een halfjaar later bleek Melissa opnieuw zwanger. Van een drieling. Dan staat je leven op zijn kop", zegt Bijker.

Het was de reden waarom Bijker al na één seizoen vertrok bij Cádiz. "We wilden goede medische zorg voor onze kinderen. We gingen in Breda wonen, op rijafstand van mijn nieuwe club Mechelen. Zeker in de eerste maanden na de geboorte van de drieling kwam er zóveel op ons af, compleet met alle zorgen over hun gezondheid.”

Na 5 jaar bij Mechelen vond Bijker het toch weer tijd voor iets anders. "Het werd allemaal te vertrouwd. Ik wilde nog een keer naar het buitenland. En dat kon nu ook, omdat het met de kinderen hartstikke goed gaat." Een knieblessure leek nog even roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk kwam het goed. "Ik wilde met mijn gezin het liefste naar een zonnig land. Ik was heel dicht bij een contract met Málaga, maar dat ging op het laatste moment niet door. Ben ik wel even ziek van geweest. En toen kwam deze kans. Cyprus is niet het eerste voetballand waaraan je denkt. Ik had ook nog nooit van Ethnikos gehoord. Maar dit is een heel nette en goede club.”

Over het niveau is Bijker ook wel te spreken. "Je komt geregeld oud-topspelers tegen. Zoals Valbuena, die ex-international van Frankrijk. Nou, die kan nog lekker ballen, hoor. Maar oké, met deze stap kies ik ook voor het leven naast het voetbal. De kinderen gaan inmiddels naar school. Meestal zijn we allemaal vrij in de middag. Gaan we het eiland verkennen, of zoeken we het strand op. Het is hier nog steeds zo’n 20 graden", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties