Loizou komt niet aan spelen toe: "Dat is jammer, maar de realiteit"

Loizos Loizou
Loizos Loizou Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen trok afgelopen winter Loizos Loizou aan. De aanvaller werd op huurbasis overgenomen van Omonia Nicosia, maar kwam pas 38 minuten in actie onder Kees van Wonderen.

Loizou werd bij SC Heerenveen niet alleen gezien als rechtsbuiten, maar ook als aanvallende middenvelder Die laatste positie is echter geen optie volgens Van Wonderen. "We hebben hem daar op de trainingen en tijdens oefenduels uitgeprobeerd. Loizos heeft echter aangegeven dat hij zich meer senang aan de rechterkant voelt", geeft de coach aan in gesprek met de Leeuwarder Courant.

De international van Cyprus ziet in dat zijn concurrenten op rechtsbuiten verder zijn in hun ontwikkeling. "Loizou komt vanuit de twintigste competitie van Europa naar de vijfde of zesde. Dat is een groot verschil. Loizos zegt dat zelf ook. Hij begrijpt dat hij momenteel weinig speelt", zegt Van Wonderen.

Een gelukje voor SC Heerenveen is dat Loizou de club weinig geld kost, aangezien Omonia Nicosia een groot deel van zijn salaris betaalt. Hadden de Friezen hem echter wel moeten oppikken? "Met Loizos zagen wij op de beelden een creatieve voetballer. Bij ons bleek echter vrij snel dat hij meer tijd nodig heeft", geeft Van Wonderen aan.

"Een winterse versterking is in de ideale situatie een meerwaarde voor je elftal. Wij hadden ook het liefste een jongen die er meteen had gestaan. Dat is nu niet het geval en dat is jammer, maar wel de realiteit", oordeelt de trainer.

Lees meer:
0 reacties