Lof voor 'volwassen' Veerman: ''Het is een totaal andere Henk''

Uiteindelijk heeft Henk Veerman maar twee seizoenen bij FC St. Pauli gespeeld, maar het lijkt alsof de spits een volledige metamorfose heeft ondergaan in Duitsland. In plaats van een gefrustreerde pinchitter staat er nu een stabiele, volwassen aanvoerder in de spits.

Ook voormalig persvoorlichter Erik Kofman verbaasde zich toen Veerman terugkeerde. "Toen ik zijn eerste interview zag, heb ik Marco Heerschop (de huidige persvoorlichter, red.) geappt: 'Wat een andere Henk!' Want toen ik hem meemaakte, was het altijd lastig, wat ook volstrekt begrijpelijk was", vertelt Kofman bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline.

"Elk interview was over het algemeen negatief en niet gunstig voor hemzelf, maar vaak ook niet voor de club. Hij zat in een bepaalde rol waarin hij altijd Reza (Ghoochannejhad, red.) voor zich had en hij het moest doen met invalbeurtjes. Af en toe mocht hij het laten zien maar zat het vaak niet mee. Dus hij had een hele moeilijke fase toen en dat kwam ook vaak terug in de interviews."

Kofman kon overigens ook de Veerman van toen waarderen. "Want hij was altijd eerlijk. Maar als je ziet hoe volwassen hij nu voetbalt, maar ook hoe hij als aanvoerder de media te woord staat... Het is een totaal andere Henk en dat is voor Heerenveen ook echt supermooi, want er staat echt een kerel die gewoon een goed verhaal kan vertellen", besluit Kofman.

Foto: FOX Sports

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 RKC Waalwijk 2 0 2
8 FC Utrecht 2 0 2
9 SC Heerenveen 2 0 2
10 FC Groningen 1 0 1
11 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand