Lof voor 'grandioze' Jansen: ''Hij is een zegen voor SC Heerenveen''

Johnny Jansen staat ook dit seizoen voor de groep bij SC Heerenveen. Edward Jorna is onder de indruk van de oefenmeester, die als voetballer geen onuitwisbare indruk achter wist te laten. Dat deert volgens de journalist van het Friesch Dagblad niet.

"Er zijn mensen die zonder met de ogen te knipperen beweren dat elke trainer een mislukte voetballer is", schrijft Jorna in het Friesch Dagblad. "Met in mijn gedachten mannen als Johan Cruijff, Marco van Basten, Ronald Koeman, Ruud Gullit, Philip Cocu en Frank Rijkaard vind ik dat een nogal boude uitspraak. Ik ben eerder geneigd Co Adriaanse te citeren. Een goed paard is nog geen goede ruiter."

Jorna denkt terug aan het persmoment van vorige week, waarin hij Jansen confronteerde met het het feit dat de journalist vorig seizoen maar een paar duels had gezien waarin het thuispubliek vermaakt werd. "Wat er vervolgens gebeurde, verbaasde me. Johnny Jansens ogen spuwden vuur. Zo had ik hem nog nooit meegemaakt. Of ik de Leeuwarder Courant wel eens las? Daar had toch echt ingestaan dat Heerenveen van alle clubs - op Ajax na - de meeste doelpogingen had gehad."

De journalist had er graag langer over gediscussieerd. "Ik had willen zeggen dat er niet moest worden overdreven, dat ik de goede bedoelingen wel had gezien, dat tegenstanders doorgaans geen boodschap hebben aan vermaak en dat Johnny Jansen best 'ongelooflijk trots' mocht zijn. Niet sec op de resultaten, maar wel op de manier waarop hij de club verkoopt."

"Ik geef het u te doen: alle wedstrijden in de voorbereiding verliezen en dan met een blij hoofd en zonder met de ogen te knipperen verkondigen dat je aanknopingspunten hebt gezien", vervolgt Jorna. "Ik zou het niet kunnen. Ik denk trouwens niemand. Behalve Johnny Jansen. Ik zeg u: Johnny Jansen is een zegen voor Heerenveen. Als paard misschien niet heel bijzonder, maar als ruiter grandioos."

Johnny Jansens ogen spuwden vuur. Zo had ik de trainer van @scHeerenveen nog nooit meegemaakt.https://t.co/CkyhXxDc9d

— Friesch Dagblad SPORT (@FD_sport) September 9, 2020

Lees meer: