Lof voor Bruinsma: ''Allemaal zijn we een beetje verliefd op haar''

Veel supporters zullen haar op straat waarschijnlijk niet herkennen maar voor de media is Judy Bruinsma één van de bekendere gezichten bij SC Heerenveen. Als gastvrouw in de perskamer zorgt ze er sinds 2006 voor dat alle aanwezige journalisten optimaal bediend worden.

"Niemand die het luidop zal zeggen, maar heimelijk zijn wij - de schrijvende pers en de persfotografen - allemaal een beetje verliefd op haar. Wat wil je ook. Zeg je vandaag dat je gek bent op een zeestick met ravigottesaus, dan serveert ze het de volgende thuiswedstrijd voor je uit. Bij wijze van spreken dan", schrijft journalist Edward Jorna lovend in het Friesch Dagblad.

Bruinsma (58) is zo geliefd dat ze al twee keer is uitgeroepen tot 'beste gastvrouw van de Eredivisie'. Als dochter van twee Friese emigranten komt ze ter wereld in het Canadese Vancouver en dat verklaart direct haar Engelse accent. Aangetrokken tot de Friese taal die haar ouders nog spreken, keerde ze op 28-jarige leeftijd terug naar Nederland, waar ze haar man leerde kennen.

"En zo kan het gebeuren dat wij van de schrijvende pers en de persfotografen in de perskamer van Heerenveen al veertien jaar van haar warmte en haar lekkere drankjes en hapjes mogen genieten. Ze doet het graag zegt ze, ze staat er namelijk niet voor zichzelf maar voor ons. En bovendien vindt ze ons 'kleurrijke' mensen. Nou ja, het zal wel."

"Je zou wensen dat Judy nog jaren onze gastvrouw blijft. Dat is ook Judy’s wens. Maar toch: er knaagt iets. Beide zonen Rubens (25) en Noah (22) wonen in Canada en gezien de familiegeschiedenis is het niet aan te nemen dat ze snel terugkeren. En dan zijn ze ook nog eens pakke en beppe van Meela (1). Ineens is Canada toch wel heel ver weg. Jos wil wel, met de tijd, als hij uit het werk is."

"Judy gaat mee, natuurlijk gaat Judy mee. Maar potverdriedubbeltjes: wat zal ze Fryslân en de perskamer van Heerenveen gaan missen", besluit Jorna. Recent kwam Bruinsma ook nog ter sprake in de NOS Voetbalpodcast toen er een vraag voorbij kwam over de 'beste koffie van de Eredivisie'.

100 jaar Heerenveen: Judy Bruinsma is sinds 2006 gastvrouw in de perskamer van #scHeerenveen. Dat doet ze zo goed dat ze al twee keer is uitgeroepen tot beste gastvrouw van de eredivisie. ‘I have a happy heart’, zo verklaart ze haar ‘succes’. https://t.co/qZxW39w5xq

— Friesch Dagblad SPORT (@FD_sport) November 25, 2020

Lees meer: