Lodeweges verraste Aalbers: "Zei ineens: 'ik ga ermee stoppen'"

Dwinght Lodeweges en Kees van Wonderen
Dwinght Lodeweges en Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

Dwight Lodeweges was anderhalf jaar hoofdtrainer bij SC Heerenveen en was dit seizoen ook 32 dagen lid van de Raad van Commissarissen. Toen werd hij weggeplukt door Ajax en dus vestigde Lodeweges een nieuw persoonlijk record.

Dat record stond op 119 dagen. Zo kort hield Lodeweges het vol als hoofdtrainer van NEC. Technisch directeur Carlos Aalbers zal de korte romance uit 2008 niet snel vergeten, zo vertelt hij in Voetbal International. "Op maandagochtend, rond een uur of tien’, herinnert Aalbers zich nog. "De dag ervoor was NEC-PSV. 0-4. Ik dacht dat hij belde om bij te praten, maar hij zei ineens: 'Ik ga ermee stoppen.' Had ik totaal niet zien aankomen."

Lodeweges is graag met het voetbal bezig en wil liever geen energie steken in het beïnvloeden van groepsprocessen. Lukt dat niet, dan stapt hij net zo makkelijk weer op. "Dwight is een ongelofelijk fijne vakman, die zich wil concentreren op zijn specialisme: zijn voetbalidee vertalen naar oefenstof en wedstrijden."

Ondanks dat Lodeweges maar één job verwijderd is van 'clubhopper' Dick Advocaat kleeft er een positief imago aan de oefenmeester. "Ik vind hem geen wegloper. Eerder onafhankelijk. Een liefhebber die op het ene moment het Nederlands elftal traint, en op het andere moment net zo makkelijk assisteert bij PEC Zwolle. Of zelfs bij een amateurclubje op de bank gaat zitten", vertelt Aalbers.

Aalbers ziet in Lodeweges de ideale assistent-trainer. "Hij blijft vooral trouw aan zichzelf. Hij moet zich prettig voelen. Bij NEC stond destijds de werkomgeving hem niet aan. Die strijd wilde hij niet aan. Daarom denk ik ook dat een rol als assistent hem beter ligt. Alles wat er omheen zit, van het managen van een organisatie tot het bespelen van de media en sponsors, hoeft van hem niet zo, maar dat wordt wel gevraagd van een hoofdcoach", sluit hij af.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 12 23 29
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
Bekijk de hele stand