Lodeweges reageert op terugkeer bij Oranje: "Had 10 seconden nodig"

Dwight Lodeweges als assistent-bondscoach
Dwight Lodeweges als assistent-bondscoach Foto: © Orange Pictures

Dwight Lodeweges keert terug in de staf van het Nederlands Elftal. In gesprek met het Algemeen Dagblad laat Lodeweges weten dat hij daar niet lang over hoefde na te denken.

Lodeweges zal bij Oranje de rol van assistent-bondscoach op zich nemen. Het heeft hem naar eigen zeggen zo’n tien seconden bedenktijd gekost. “Ronald belde en vroeg me om een weekend na te denken. Maar ik had maar tien seconden nodig. Hier zeg ik geen ‘nee’ tegen”, vertelt de voormalig Heerenveen-trainer met een lach.

Eerst was Sipke Hulshoff, de vaste assistent van Arne Slot, de assistent van Ronald Koeman. Echter, Slot neemt zijn assistent mee naar Liverpool en die baan is niet te combineren met het Nederlands Elftal. Lodeweges was eerder al veldtrainer bij Oranje in de eerste periode van Ronald Koeman en bij het EK van 2021 zat hij bij toenmalig bondscoach Frank de Boer in de staf.

Het is voor Lodeweges dan ook een weerzien met veel bekenden. “Ik ken veel spelers al uit mijn vorige periode. Net als mensen van de staf. Ik had niet gedacht nog een tweede EK mee te maken op mijn leeftijd, maar soms loopt het zo en ik ben er blij mee. Het werken met Koeman heb ik als heel positief ervaren de eerste keer. Hij is de baas, maar geeft veel ruimte aan assistenten. Ruimte ook voor zelfstandigheid”, aldus de assistent-bondscoach

Lees meer:
0 reacties