Lodeweges kreeg belletje van Koeman: "Maar tien seconden nodig"

Dwinght Lodeweges en Kees van Wonderen
Dwinght Lodeweges en Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

Sipke Hulshoff stopt per direct als assistent-trainer van bondscoach Ronald Koeman bij Oranje. Voormalig SC Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges neemt zijn positie in. Hij was al eens assistent van Koeman tijdens zijn eerste periode als bondscoach.

Lodeweges kreeg vorige week te horen dat Koeman hem als een geschikte vervanger zag voor Hulshoff. "Ronald belde en vroeg me er een weekeinde over na te denken. Maar ik had maar tien seconden nodig", zegt Lodeweges in het Algemeen Dagblad.

De oud-Heerenvener kent al een groot deel van de selectie door zijn eerste periode als assistent. "Ik vind het geweldig om zo’n evenement mee te maken en nog een keer met de beste spelers van het land samen te werken. Ik ken veel jongens al. Ik ken veel stafleden. Ik ben blij verrast met deze kans. Hier kan ik geen ‘nee’ op zeggen."

Voordat hij assistent werd was Lodeweges dit seizoen betrokken bij PEC Zwolle, waar hij hoofdcoach Johnny Jansen bijstaat. "Dat doe ik twee à drie dagen per week. Als vrijwilliger. Johnny was bij Heerenveen ooit mijn assistent en nu help ik hem. Maar bewust niet meer op dagelijkse basis, ik wil niet meer 24/7 dingen doen in het voetbal", aldus Lodeweges.

Lees meer:
0 reacties