Llanez maakt basisdebuut en wint met Team USA in spektakelstuk

Ulysses Llanez heeft maandag zijn basisdebuut gemaakt voor Team USA. De SC Heerenveen-aanvaller wist in zijn derde interland met de Verenigde Staten in een waar spektakelstuk met 6-2 te winnen van Panama.

Team USA trad maandag tegen Panama aan met een piepjong elftal. Bondscoach Gregg Berhalter had zich voorgenomen om in het oefenduel jonge spelers een kans te geven en liet Ulysses Llanez zodoende in de basis beginnen. Hij stond in het oefenduel als linksbuiten geposteerd en werd na 62 minuten naar de kant gehaald.

Team USA wist uiteindelijk ruim te winnen van Panama, maar kwam na acht minuten op achterstand. Tien minuten later trok Borussia Dortmund-revelatie Giovanni Reyna de score weer gelijk. Door doelpunten van Nicholas Gioacchini ging Team USA met een 3-1 voorsprong de rust in.

Na rust prikte Gioacchini er vanaf elf meter ook nog een derde bij. De overige doelpunten vielen in de laatste tien minuten. Hierbij was spits Sebastian Soto tot tweemaal toe trefzeker en schreef Sebastian Lletget ook nog een doelpunt bij.