'Linthorst van VVV zou die rol ook moeiteloos kunnen invullen''

Joey Veerman is deze transferperiode voor SC Heerenveen behouden gebleven, maar over iets minder dan drie maanden zal het circus in januari weer losbarsten. Ondanks dat de 21-jarige middenvelder momenteel onmisbaar is, is hij niet onvervangbaar.

Clubwatcher Sander de Vries van de Leeuwarder Courant ziet in de Eerste Divisie nog wel een paar interessante spelers rondlopen. "Daar zou ik sowieso meer gaan kijken. Joey Veerman komt er vandaan een jaar geleden. Bij Groningen hebben ze Azor Matusiwa gehaald, die met De Graafschap tegen degradatie speelde en ook degradeerde. Maar het is een uitstekende speler."

"Maar als je nu Jamie Jacobs ziet bij Cambuur... Dat vind ik echt een uitstekende speler die echt niet zou misstaan in het shirt van Heerenveen", vervolgt De Vries bij Radio Camataru. Ook in het rechterrijtje van de Eredivisie lopen volgens de clubwatcher van SC Heerenveen beloftevolle spelers. "Sergio Peña bij Emmen vind ik ook zo'n speler die moeiteloos zijn (Veerman's, red.) rol zou kunnen invullen."

"Maar ook bijvoorbeeld een Evert Linthorst (foto) van VVV. In dat soort categorie spelers zou ik het zoeken. Jongens die heel graag willen beter willen worden en trots zijn om voor Heerenveen te komen voetballen. Ik noem nu een paar namen, maar het is in elk geval de categorie waarin ik het zou gaan zoeken", aldus De Vries, die weet dat Friezen in een verder verleden ook in die vijver hebben gevist.

"Het is ook de categorie speler die jaren geleden de club geholpen heeft om groot te maken. Dus terug naar de basis."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand