Lindhout erkent fout: ''Je ziet duidelijk dat zijn shirt wordt vastgehouden''

Scheidsrechter Allard Lindhout had niet één maar twee strafschoppen moeten geven aan FC Groningen. De arbiter oordeelde in de tweede helft dat hij geen overtreding gemaakt zag worden op Mike te Wierik, maar na het zien van de beelden erkent hij fout te zitten.

"Dat vind ik een strafschop", stelt Lindhout gedecideerd bij FOX Sports na afloop van het duel. "Of ik Groningen daarme tekort heb gedaan? Op dat moment wel, ja. Het was shirtje trekken (van Van Rhijn, red.)", aldus Lindhout, die na de wedstrijd kort sprak met VAR Joey Kooij. "Uiteraard overleg je met elkaar en bespreek je die momenten. Alleen is de tijd na de wedstrijd dusdanig kort..."

"Dat gaan we van de week eens een uitpraten met elkaar", vervolgt Lindhout, die begrijpt dat de supporters soms weinig begrijpen van de beslissingen die worden genomen. "Ik snap de discussie en als ik even sec kijk naar dit moment: ja, je ziet duidelijk dat het shirt wordt vastgehouden. Of hij daardoor uit balans komt? Dat is waarschijnlijk waar de discussie over gaat."

Lindhout erkent echter dat het wel of niet uit balans raken an sich geen factor mag zijn bij het nemen van een besluit om een penalty te geven. "Nee, volgens de spelregels niet. Of het daarom een honderd procent strafschop is? Zeker."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand