Lex Lammers duidelijk: "Je bent gewoon een degradatiekandidaat"

Lex Lammers (rechts) tijdens een interview met Leonid Slutskiy
Lex Lammers (rechts) tijdens een interview met Leonid Slutskiy Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen gaat zaterdag op bezoek bij Vitesse, dat momenteel laatste staat in de Eredivisie. De crisis in Arnhem lijkt alsmaar groter te worden en Lex Lammers, clubwatcher bij De Gelderlander, ziet de situatie somber in.

"Je bent gewoon een degradatiekandidaat. Je zit in een neerwaartse spiraal. Steeds meer mensen maken zich zorgen en het voetbal is ook nog eens slecht", is hij duidelijk in gesprek met ESPN. "Vitesse heeft een veel te grote begroting en draait elk jaar een miljoenenverlies. Dat wordt op het tweede niveau nog veel erger. Als de overname doorgaat, denk ik wel dat er een basis is."

De journalist gaat verder: "Als die niet doorgaat, kijkt Vitesse echter meteen tegen een schuld van vijftien miljoen euro aan. Dan zit je in de Keuken Kampioen Divisie met een schuld die je moet afbetalen, je hebt het geld niet, je moet met een andere selectie aan de slag, je moet de salarishuishouding aanpassen."

"Dan daal je echt af. Dan wordt het een zieltogend bestaan. Of het ook echt betekent dat de club failliet gaat, weet ik niet", aldus Lammers. Trainer Phillip Cocu staat onder enorme druk, zo weet Lammers. Hij weet niet of het ontslag van Cocu veel zal oplossen. "Cocu gaat niet tekeer langs de lijn. Er wordt heus wel nagedacht over tactiek en strijdwijze. De uitvoering is alleen wel slecht."

"Je hebt te maken met een spelersgroep die zijn beperkingen heeft. Dat kan je niet alleen de trainer aanrekenen. Ook de technisch directeur en de spelersgroep zelf zijn schuldig. Ik denk niet dat Vitesse een veel slechtere selectie heeft dan de andere ploegen onderin de Eredivisie. Alleen zij spelen met het hart en dat doet Vitesse niet. Dat is de schuld van de spelersgroep", vindt de clubwatcher.

Lees meer:
0 reacties