Brouwers: "Leverde me doodsbedreigingen op social media op"

Luuk Brouwers
Luuk Brouwers Foto: © Pro Shots

Luuk Brouwers is bezig aan een goed seizoen bij SC Heerenveen. Na een wat stroeve start heeft de middenvelder nu zijn draai gevonden in het team van Kees van Wonderen. De middenvelder heeft het hart op de tong, wat ook bleek na zijn uitspraak na de verloren wedstrijd bij Ajax in Amsterdam.

"Ik zei dat ze hun overwinning vierden alsof ze de Champions League hadden gewonnen", zegt Brouwers in de Leeuwarder Courant. "Zo voelde ik dat toen. Maar of het slim was om mezelf zo uit te spreken? Dat is de vraag. Want dit leverde me een hoop gezeik op, inclusief doodsbedreigingen op sociale media.”

"Het is ergens wel hypocriet, toch? Mensen klagen als een voetballer een nietszeggend interview geeft, maar heeft iemand een uitgesproken mening? Dan duiken we erbovenop. Media plaatsen zo’n uitspraak meerdere keren en dan komen dáár weer reacties op.”

"Ja, ik heb het hart op de tong", stelt de middenvelder. "Misschien vonden sommige jongens dat afgelopen zomer irritant, toen ik me als nieuwe speler meteen liet gelden. Ik merkte bijvoorbeeld dat kritiek weleens persoonlijk werd genomen. Niet alleen door mij, hoor. Het gebeurde ook als ervaren spelers, onder wie Sven van Beek, iets zeiden. Wat dat betreft moesten we als groep directer zijn. Het is niet verkeerd om elkaar de waarheid te vertellen. De voorbije maanden gaat dat beter. Je leert elkaar kennen. En dus weet iedereen nu ook met welke intenties je aanwijzingen geeft: om individuen en het team te helpen.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand