Levchenko waarschuwt: ''Geloof me, het wordt nog een puinhoop''

Evgeniy Levchenko beseft dat er door de financiële gevolgen van de coronacrisis veel spelers zonder club zitten. De voormalig profvoetballer, die onder meer bij Vitesse en FC Groningen speelde, snapt dat de selecties steeds smaller worden vanwege kostenbesparingen. 

"Voor spelers die straks buiten de boot vallen, wordt het zwaar. Een deel zal in paniek raken", voorspelt hij in het Algemeen Dagblad. "Hoe moet ik nu verder? Het is voor hen verleidelijk om impulsieve keuzes te maken. Vertrekken naar competities waar wij slechte ervaringen mee hebben bijvoorbeeld. In landen als Bulgarije, Cyprus en Griekenland zijn de beloftes vaak schitterend, maar schijn bedriegt soms."

"De voorbeelden liggen helaas voor het oprapen. Ergens snap ik het wel hoor", vervolgt Levchenko realistisch. "Spelers denken: ik moet toch aan mijn geld komen. Zeker, maar denk goed na. Gebruik je verstand. Kies nu voor zekerheid in plaats van geld. Daar waarschuwen we spelers absoluut voor. Als je gaat, zorg voor een waterdicht contract, zodat je in een noodscenario altijd juridische hulp van ons of van de UEFA kunt krijgen", legt de voorzitter van spelersvakbond VVCS uit. 

"Voor spelers die nét geen contract krijgen, is het sneu", beseft hij. "Zij zullen nu ook nadenken: ga ik het nog een keer proberen als voetballer voor een klein bedragje of pak ik mijn studie of maatschappelijke loopbaan op? Die vraag is nu relevanter dan ooit. Sommigen zullen hun weg daarin wel vinden, maar ik maak me wel zorgen om die andere groep. Geloof me, het wordt nog een puinhoop", besluit Levchenko. 

Vakbond vreest ergste voor transfervrije voetballers: ‘Geloof me, het wordt een puinhoop’ https://t.co/7MfRXRA4oQ

— De Stentor (@De_Stentor) June 30, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand