Leonard Nienhuis: "Was niet te vergelijken met de Friese derby"

Leonard Nienhuis tegen tijdens de Friese derby tegen SC Heerenveen
Leonard Nienhuis tegen tijdens de Friese derby tegen SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Leonard Nienhuis verdedigde veelvuldig het doel van SC Cambuur, maar stopte al op 28-jarige leeftijd met profvoetbal. De voormalig doelman kijkt met een goed gevoel terug op zijn loopbaan en met name op wedstrijden tegen SC Heerenveen. Nienhuis speelde zeven Friese derby's.

"Dat is zeker een aantal om trots op te zijn", zegt Nienhuis in De Telegraaf. "Ik heb een mooie carrière gehad. Met Cambuur werden we kampioen in de Eerste Divisie. Zeven keer stond ik onder de lat bij de derby tegen Heerenveen. Ik keek er aanvankelijk wel van op hoe graag ze die wedstrijd wilden winnen. Als kleine jongen was ik fan van FC Groningen. Dan ging het om de wedstrijd tegen Heerenveen. Maar dat is niet te vergelijken met wat de Friese derby losmaakt."

Hij stopte dus al op jonge leeftijd met profvoetbal en ging werken als gevangenbewaarder in de gevangenis Veenhuizen. "Quincy Promes bewaken? Natuurlijk heb je het daar wel eens over. Stel dat hij gesignaleerd wordt, gepakt wordt en naar Nederland komt. Naar welke gevangenis gaat hij dan? Als dat in Veenhuizen is, dan is hij voor mij gewoon één van de gevangenen."

"Hij krijgt geen oranje overall, maar een normale behandeling. Ook al heb ik wel eens tegen hem gespeeld. Dat was in het kampioensjaar van Cambuur. Hij voetbalde bij Go Ahead in een aanval met Marnix Kolder en Jarchinio Antonia. Erik ten Hag was er de trainer. Promes weet in ieder geval dat ik moeilijk te passeren ben", aldus Nienhuis.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand