Lejsal: 'Wachten op fouten Vandenbussche'

Martin Lejsal kwam afgelopen zomer op inspraak van de inmiddels ontslagen Trond Sollied naar SC Heerenveen. De Tsjechische doelman kende een goede start, maar moest zijn plaats in het doel afstaan aan Brian Vandenbussche. 'Ik heb mijn plaats verloren toen ik ziek was. Het is wachten op fouten van Vandenbussche', zegt Lejsal in een kort interview met het Tsjechische Deník.

De doelman, die voor een seizoen wordt gehuurd van 1. FC Brno, heeft geen spijt van zijn overgang naar Heerenveen. 'Ik had ook naar Bristol City gekund. Het was een moeilijke keuze, maar ik ben hier nu gelukkig en voel me thuis. Ook omdat mijn landgenoten Michal Papadopulos, Michel Svec en Milan Kopic hier spelen.'

Lejsal, die tijdens zijn eerste duel tegen NEC al meteen vier doelpunten moest slikken, merkte in zijn eerste maanden bij Heerenveen op dat het in Nederland vooral om spektakel draait. 'Ik heb soms het gevoel dat het resultaat niet eens belangrijk is. Het zijn soms net ijshockeyuitslagen. Desondanks is de sfeer goed en zijn de stadions vaak uitverkocht.'

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand