Lejsal droomt nog altijd van Engelse competitie

PRIMEUR (NL) - Martin Lejsal keert weer terug naar Tsjechië. Heerenveen maakt geen gebruik van de optie in het huurcontract om hem definitief over te nemen van 1. FC Brno. De doelman, die mag vertrekken bij Brno en in de belangstelling staat van verschillende clubs, kijkt ondanks een lange schouderblessure tevreden terug op zijn periode in Friesland.

'Ik voelde me erg goed in Nederland', zegt Lejsal in een interview met het Tsjechische Denik. 'De Nederlanders zijn rustige mensen. Als we verloren, dan bleef iedereen kalm. In Italië (Lejsal speelde vier seizoenen in Italië, red.) was dat wel anders. In Nederland doet iedereen alsof er niets is gebeurd.'

De sluitpost verbaasde zich in het begin over het aanvallende voetbal in de Nederlandse competitie. 'Het spel is altijd erg open. Hier is voetbal is vooral bedoelt om de mensen te vermaken, daar houd ik wel van. Elke week speelde ik in mooie stadions. Het stadion van Heerenveen was met 27.000 toeschouwers iedere keer uitverkocht. De sfeer was fantastisch en het voetbal dat gespeeld wordt is vaak aanvallend. Helaas heb ik maar zestien duels kunnen keepen.'

De Tsjech verloor in februari door een schouderblessure zijn basisplaats. Enkele maanden eerder moest hij Brian Vandenbussche voor zich dulden. 'Ik was drie dagen ziek. Daardoor verloor ik mijn basisplaats. De sportieve prestaties werden niet beter, dus ik hoopte op een kans. Die kreeg ik niet, totdat Vandenbussche geblesseerd raak. Toen mocht ik weer keepen, maar raakte zelf geblesseerd.'

Volgens Lejsal was Heerenveen voor zijn blessure tevreden over zijn prestaties. 'Nu is de situatie helaas anders. Ik wacht nu af totdat ik ben hersteld', zegt Lejsal, die zijn carrière het liefst voortzet in het buitenland. Een Nederlandse club sluit hij niet uit, maar hij blijft dromen van een Engelse club. 'Ik hoop dat ik ooit nog voor een grote Engelse club mag spelen.'

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
AZ
16:30
SC Heerenveen
za
8/04
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
15/04
Sparta Rotterdam
21:00
SC Heerenveen
za
22/04
SC Heerenveen
18:45
FC Emmen
za
6/05
NEC
20:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
9 SC Heerenveen 26 -5 34
10 RKC Waalwijk 25 0 32
11 Go Ahead Eagles 25 -8 29
12 Fortuna Sittard 26 -14 29
Bekijk de hele stand