'Leeroy Echteld gaf mij een les: Ga nou eerst presteren, dan praten''

De veranderende maatschappij zorgt ervoor dat profvoetballers steeds meer op een voetstuk worden geplaatst. De komst van social media heeft dat alleen maar versterkt. Voormalig doelman Khalid Sinouh herkent zich goed in het beeld van de prof van nu, zo laat hij weten in het Algemeen Dagblad.

De nu 41-jarige Sinouh speelde twee jaar bij SC Heerenveen maar was snel weer vertrokken omdat hij het geduld niet had om tweede doelman te zijn achter Hans Vonk. Daarna maakte hij de overstap naar RKC Waalwijk, waarvoor hij dagelijks met de eveneens oud-Heerenvener Leeroy Echteld op en neer reed naar Waalwijk.

"Ik was daarvoor ontevreden bij Heerenveen weggelopen", citeert het AD de viervoudig Marokkaans international. "Ik wilde spelen, had een veel te grote mond joh. Leeroy gaf mij een les: Ga nou eerst presteren, dan praten." Sinouh denkt dat iedere selectie een paar ervaren spelers moet hebben om jongere spelers te kunnen corrigeren.

"Bij wie moet El Ghazi (21) nu terecht bij Ajax? Of Bazoer (20)? Maar ook Gudelj (24)? Bij aanvoerder Davy Klaassen? Geweldige prof, maar van die jongen kun je toch niet verwachten dat hij zijn leeftijdsgenoten corrigeert? Dan denkt Gudelj: flikker op man. Met een Jaap Stam of een Edgar Davids, ooit routiniers bij Ajax, had ik het wel willen zien", aldus de oud-doelman.

"Eigenlijk zijn spelers een soort merken geworden", vervolgt Sinouh. "Met hun Instagram, hun Twitter, hun Snapchat, weet ik het allemaal. Grote merken moeten altijd in de etalage liggen. En zo is het moet voetballers nu ook. Terwijl je soms in het magazijn als talentvolle speler beter af bent. Maar dat moeten anderen wel tegen je zeggen. Als je pakweg 21 bent en je speelt even niet is dat helemaal niet gek. Maar de gedachte bij die jongens is dat ze dan falen en weg moeten. Nee, je moet op je bek gaan en dan weer opstaan", besluit Sinouh.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand