Leden Stichtingsbestuur uitten zorgen over ''dominante'' Roozemond

Leden van het Stichtingsbestuur hebben afgelopen oktober in een gesprek met RvC-voorzitter Jorrit Jorritsma hun zorgen geuit over Cees Roozemond. Tiemen Korvemaker en Rico Jalink voelden zich niet senang met de houding van Roozemond, schrijft Voetbal International.

Ook zouden ze zich zorgen hebben gemaakt over de rol van Roozemond binnen het Stichtingsbestuur. Jalink ontkent echter dat de positie van Roozemond ter discussie stond: "Het was een gesprek over de club, niet over de competenties of het gedrag van Cees."

Jorritsma, wiens termijn als commissaris in december niet werd verlengd, laat tegenover VI daarentegen wat meer los. "Het ging over zijn toenemende dominantie, emotionele gedrag en over zijn sterk wisselende verbale uitdrukkingen, we hebben ons afgevraagd of deze functie wel bij Cees paste."

Naar eigen zeggen heeft Jorritsma dit ook zelf besproken met Roozemond, zonder het gewenste resultaat. "Ik heb ruim twee jaar goed met hem gewerkt, maar Cees is er een meester in om te imponeren. Tot aan het laatst toe hebben we geprobeerd de relatie goed te houden en daar heb ik ook op vertrouwd."

"Achteraf had ik harder en strakker de grenzen aan moeten geven, maar als ik dat had gedaan, was het misschien al wel eerder geëscaleerd", besluit Jorritsma.

De afgelopen weken de puzzelstukjes uit het afgelopen bestuursjaar bij SC Heerenveen opgezocht en in elkaar gelegd. Een reconstructie van de veelbesproken Friese bestuurscrisis de daaropvolgende benoeming van Cees Roozemond. ???? https://t.co/bOzEv9nTbD

— Reon Boeringa (@reonboeringa) 27 maart 2019
Lees meer: