LC: Basisplaats lonkt voor Jong-A-Pin tegen AZ

Hoewel hij enkele weken als overbodig werd beschouwd, ligt nu mogelijk weer een belangrijke rol weggelegd voor Calvin Jong-a-Pin. Volgens de Leeuwarder Courant is de kans groot dat de 23-jarige verdediger tegen AZ zal gaan starten. Volgens het dagblad zal hij tegen AZ waarschijnlijk de voorkeur krijgen boven de nog niet geheel fitte Igor Djuric.

Voor de ex-verdediger van Volendam is het boek Heerenveen echter in gedachten al gesloten. 'Ik wil niet eens meer blijven. Daarvoor is er teveel gebeurd', zegt Jong-a-Pin. 'Zolang ik geen nieuwe club heb, ben ik speler van Heerenveen. De Super Cup is een hele mooie prijs, die ik graag wil winnen.'

Voor Jong-a-Pin is de situatie duidelijk: 'Ik heb in december in mijn hoofd al afscheid genomen van de club en alleen door de omstandigheden speel ik hier nog. Ze kunnen me nu wel willen houden, maar voor mij is het over. Het is tijd voor iets nieuws. In mijn laatste seizoen ben ik alleen maar slechter geworden. Ik wil aan een schone lei beginnen bij een club waar niemand me kent.'

Om die reden sloeg hij dan ook eerder al een bod af van Heracles, waar zijn oud-trainer Gertjan Verbeek er hem graag bij wilde hebben. 'Het probleem is dat de veel clubs door de kredietcrisis krap bij kas zitten en alleen willen huren. Maar ik heb alle tijd, het is nog lang niet 31 augustus. En ik weet dat er drie clubs zijn die geïnformeerd hebben.'

Jong-a-Pin, die bij Heerenveen nog een contract heeft tot 2011, moet naar verluid rond de twee ton kosten.

Lees meer: