Larsson verguld met Friese interesse: ''Maar nog geen groen licht''

IFK Göteborg-speler Sam Larsson gaat er voorlopig vanuit dat hij in zijn thuisland Zweden blijft voetballen. De aanvaller staat in de concrete belangstelling van Heerenveen, maar wil zich nu vooral focussen op het Europese avontuur van zijn club. "Ik ben ervan op de hoogte," zegt Larsson over de interesse van Heerenveen. "Maar zolang de clubs er niet uitkomen is er voor mij geen groen licht."

Larsson (21) is momenteel met zijn ploeggenoten in Portugal voor het (voorronde) Europa League-treffen met Rio Ave. "Mijn zaakwaarnemer Carl Fhager regelt het allemaal," zegt Larsson in Aftonbladet. "Ik ben hier in Portugal om deze wedstrijd te winnen en probeer me te focussen op de tegenstander. Maar het is leuk om in de belangstelling te staan. Dat laat zien dat je iets goed gedaan hebt."

Zoals het er nu voorstaat gaat Larsson er vanuit dat hij ook in de herfst nog voor IFK Göteborg uitkomt. "Ja, ik denk het wel", aldus de buitenspeler. "Ik denk dat ik links blijf spelen bij IFK. Het vergt een akkoord tussen veel verschillende partijen."

Heerenveen kan overigens voor het contact met Göteborg rekenen op Stefan Selakovic, die tussen 2001 en 2004 uitkwam voor de Friezen. Hij is sinds enkele maanden als scout actief en beschikt over een FIFA-licentie.

Foto: Wikipedia

Lees meer: