Land nuchter over transferrecord: "Zo werkt de markt nu eenmaal"

Tygo Land namens PSV
Tygo Land namens PSV Foto: © Pro Shots

Tygo Land kwam naar PSV van SC Heerenveen voor een bedrag van 700.000 euro. Voor Nederlandse begrippen een record voor een jeugdspeler, maar Land is daar heelmaal niet mee bezig zo vertelt hij aan VVCS.

"Zo werkt de markt nu eenmaal. En ik kan oprecht zeggen dat ik nooit het gevoel heb gehad dat het een bepaald verwachtingspatroon met zich meebracht. Bij PSV spelen allemaal goeie spelers, dus zo bijzonder is het ook weer niet. Het is gewoon nooit van belang geweest.", zo reageert Land er desgevraagd nuchter op.

Een voetballende middenvelder is hij, die vooral comfortabel is met de bal aan zijn voet. Zelf wordt hij wel eens Frenkie de Jong genoemd. "Zo langzamerhand ken ik die vergelijking wel. Natuurlijk zijn er gelijkenissen, maar ik ben en blijf Tygo. Het is net als met die 7 ton: ik ga er niet anders door spelen. Ik haal er ook geen voldoening uit. Het is eervol, zeker. Maar laat ik het zo zeggen: hij is waar hij moet zijn, ik moet daar nog maar zien te komen. Ik mag dan officieel al een profvoetballer zijn, zo voelt het nog niet. Als ik op dit niveau zou blijven hangen, dan ben ik geen volwaardig betaald voetballer. Dat zal pas komen als ik voor PSV 1 speel."

Lees meer:
0 reacties