'Kunnen we naast het uitvak een Boy Waterman-vak maken?''

Boy Waterman keert deze maand terug in Nederland. De oud-doelman van SC Heerenveen speelt namelijk met APOEL Nicosia tegen Ajax in de voorronde van de Champions League. Waterman kijkt uit naar die ontmoeting.

"Dit is thuiskomen", zegt Waterman in gesprek met De Telegraaf. "Ik ben weliswaar in Lelystad geboren, maar ik heb van mijn negende tot mijn zestiende bij Ajax gespeeld. Dat ik daar mijn jeugd heb doorgemaakt, de belangrijkste jaren in mijn ontwikkeling, maakt deze ontmoeting heel speciaal."

Waterman heeft al voor kaarten moeten regelen voor de return in Amsterdam. "Kunnen we naast het uitvak in de Johan Cruijff ArenA ook een Boy Waterman-vak maken?", lacht de doelman, die zelf zijn basisplaats bij APOEL kwijtraakte.

"Sinds een paar weken. En dat was na het kampioenschap van afgelopen seizoen en het verlengen van mijn contract in mei wel balen. We hebben vier weken vakantie gehad en opeens was alles anders, omdat er een nieuwe keeper (Vid Belec, red.) is gekomen", aldus de sluitpost, die niet bij de pakken neerzit.

"Ik ben 35 en heb dit soort dingen weleens eerder meegemaakt", geeft hij aan. "Op de bank zitten is nooit leuk, maar het enige dat je kan doen is positief blijven en je best doen op trainingen, zodat je de trainer zijn ongelijk kan bewijzen. Je mag boos en teleurgesteld zijn, maar niet te lang, want dan verpest je het voor jezelf. Maar het is wel een dingetje, want mijn reserverol is met Ajax in het vooruitzicht extra zuur."

Naast Waterman staat ook Reza Ghoochannejhad nog onder contract bij APOEL Nicosia. Zijn rol bij het eerste elftal lijkt echter uitgespeeld; hij mag op zoek naar een nieuwe club.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand