Kum over vertrek: ''Een exacte reden heb ik niet gekregen''

Christian Kum vertrekt na het seizoen bij SC Heerenveen. De 28-jarige verdediger heeft een aflopend contract, dat niet verlengd wordt door de Friese club. Kum baalt van het vertrekt, omdat hij na de winterstop met Arnold Kruiswijk een goed centrum vormt in de verdediging.

"Het is de keuze van de club, zo is voetbal", weet Kum. "Een exacte reden heb ik niet gekregen, maar ze willen met andere spelers door. Jammer, want na een stroeve start in mijn eerste seizoen, waarin ze me als back gebruikten - wat ik niet ben - heb ik inmiddels wel bewezen dat ik echt in het centrum thuis hoor."

Kum won de concurrentiestrijd van Kenneth Otigba en na de winterstop krijgt SC Heerenveen veel minder tegentreffers dan in de eerste seizoenshelft. Zijn compagnon in het hart van de defensie, Arnold Kruiswijk, kreeg wel een verlaagde nieuwe aanbieding. "Een beetje merkwaardig is het wel dat ze tussen Arnold en mij kiezen, want Arnold is een linkspoot en ik ben een rechtspoot. En zo'n dure jongen ben ik niet. Maar ik moet het accepteren, dus dat doe ik", aldus Kum in de Leeuwarder Courant.

Na twee seizoenen zit het avontuur van de Hagenaar in Friesland erop. De verdediger weet nog niet wat hij gaat doen. "Ik wacht het wel af", erkent hij. "Duitsland zou me leuk lijken, maar ik sta open voor alles - al speel ik liever niet bij een degradatiekandidaat. Ik neem de tijd om een keuze te maken. Ik doe er alles aan om hier af te sluiten met plaatsing voor Europees voetbal."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand