Kum blij met basisplek: ''Ik praat iets meer dan Otigba''

Chris Kum is na de winterstop zeker van een basisplaats bij SC Heerenveen. De verdediger dwong zijn plek in januari af op het trainingskamp in Portugal en is blij met zijn plaats centraal in de defensie.

"Ik ben van origine een centrale verdediger, dat is mijn plek", zegt Kum tegen SC Heerenveen TV. "Ik kan ook als links- of rechtsback spelen, maar alleen het liefst niet te lang. Dat is ook af en toe mijn nadeel geweest. Als je op verschillende posities kan spelen, dan word je ook zo gebruikt. Dan is het moeilijk om je ritme te vinden voor één positie. Daar heb ik het wel eens lastig mee gehad, maar al met al moet je gewoon blij zijn dat je speelt."

Na de winterstop presteert Heerenveen goed met achttien tegentreffers en al vijf keer de nul. "Na de winterstop zijn we goed bezig en dat is niet alleen mijn verdienste, maar van het hele elftal", vindt Kum. "Je merkt ook als het bij je team lekker loopt en de sfeer is goed, dan komen de resultaten vanzelf. Als het vertrouwen er is, dan volgt de rest vanzelf."

Vooral organisatorisch staat hett beter bij SC Heerenveen. "Ik ben daar met Arnold (Kruiswijk, red.) heel erg mee bezig. We proberen alles zo goed mogelijk neer te zetten", aldus Kum, die daardoor de voorkeur krijgt boven Kenny Otigba. "Ik denk dat ik wel iets meer praat dan Otigba, die is nog jong en moet het nog leren. Ik kan ook begrijpen dat je dat niet zomaar hebt. Dat kan wel eens lastig zijn. Ik ben daarin misschien iets verder, vindt de trainer. Daardoor kiest hij op dit moment voor mij", aldus Kum, die een aflopend contract heeft bij SC Heerenveen dat formeel is opgezegd. Toch sluit hij een langer verblijf niet uit.

"Ik wil altijd aanhoren wat een club je te bieden heeft. Ik heb het nu naar mijn zin hier. Ik speel, dat is ook belangrijk. Ik wacht rustig af wat er gaat gebeuren. Ik zit nog lang niet aan mijn top en ik denk dat ik nog wel een even meekan", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand