Kuiper trekt boetekleed aan: ''Wat zijn we een stel domoren geweest..''

Voor het eerst sinds Yme Kuiper in 2010 opstapte als algemeen directeur van SC Heerenveen laat hij zich in Voetbal International uit over zijn laatste jaren bij de club. Onder zijn leiding probeerde de club de Nederlandse top aan te vallen, maar dat plan mislukte jammerlijk.

Het was in de periode nadat Riemer van der Velde was gestopt als voorzitter en zijn opvolger Koos Formsma na amper een jaar alweer was vertrokken. De club bulkte in die jaren van het geld, maar binnen de geledingen van de club was er flinke onenigheid over de te varen koers.

"Als ik terugdenk aan de tijd dat we met elkaar overhoop lagen, denk ik weleens: 'Wat hebben we met z'n allen gedaan?' Daar heb ik het met Riemer later nog weleens over gehad. Van: 'Wat zijn we een stel domoren geweest.' En ik denk dat meer mensen op die manier erop terugkijken", stelt Kuiper.

Onder leiding van Kuiper werden dure spelers binnengehaald die het niveau uiteindelijk niet aankonden en toen het sportief snel minder ging, bleek de financiële huishouding niet meer op orde. Kuiper: "Het is het niet waard geweest. Iedereen wilde de strijd winnen, maar uiteindelijk heeft niemand gewonnen."

"Er zijn heel veel mensen die sindsdien niet meer bij de club komen", constateert hij. "Als je een groot Heerenveen wil hebben, heb je in deze regio alles en iedereen nodig. Met de helft van de mensen lukt het je niet, daar zit de kern van het probleem", besluit Kuiper realistisch. 

FC Groningen ligt op apegapen onder in de Eredivisie, bij SC Heerenveen is de terugloop van bezoekers en sponsors alarmerend. Elk afgebrokkeld bastion heeft zijn eigen verhaal (PRO). https://t.co/0xMfxYPNVg

— VI (@VI_nl) November 8, 2018
Lees meer: