Kritiek uit Leeuwarden: ''Maar dat moet je niet aan clubs overlaten''

De clubleiding van SC Heerenveen besloot afgelopen vrijdag om geen stem uit te brengen tijdens het inmiddels beruchte overleg van de KNVB met alle profclubs. Voor die beslissing was veel begrip, maar rondom SC Cambuur wordt het besluit ook als 'laf' beoordeeld.

Advocaat Hans Anker kan zich echter goed voorstellen dat Heerenveen geen partij wilde zijn in de hele promotie/degradatie-discussie. "De KNVB moet zelf dat besluit nemen, daarvoor zitten ze op die stoelen. Dat moet je niet overlaten aan de clubs, want die hebben allemaal een eigen motief, een belang of een interesse", begint Anker in de Sportcast van Omrop Fryslân.

"AZ zal zeggen: ADO Den Haag moet er maar in blijven, want die hebben ons zo goed geholpen met het stadion. Zo kan ik van elke club wat opnoemen, dus voor de beslissing van Heerenveen valt wel iets te zeggen. Ik begrijp de gedachte vanuit Leeuwarden, maar om dat nou heel streng te gaan veroordelen? Nee, zo ver ga ik niet", aldus de ene helft van het bekende advocatenduo.

Broer Wim Anker stelt daarbij nog een belangrijke kanttekening. "Die negen clubs wisten niet dat hun blanco stem uiteindelijk niet zo blanco was en wel degelijk volume had. Dat is een hele kwalijke zaak. Ik ben iets feller dan Hans in deze, want ik vind dat Heerenveen gewoon alles had moeten afwegen en een beslissing moeten maken. Punt. Dan kies je die twee (ADO Den Haag en RKC Waalwijk, red.) eruit."

Dat Heerenveen er een belang bij zou hebben dat Cambuur niet promoveert, gaat er bij Hans Anker niet in. "We zijn natuurlijk een kleine provincie, maar aan de andere kant moet je het toejuichen. Cambuur krijgt een nieuw stadion en als Heerenveen zijnde moet je daar dan met een honderdjarige achtergrond tegen kunnen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
23/09
SC Heerenveen
21:00
Excelsior
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 PEC Zwolle 5 -1 7
9 Excelsior 5 -1 6
10 Heracles Almelo 4 -2 6
11 SC Heerenveen 5 -4 6
12 Ajax 4 1 5
13 NEC 5 -3 4
14 Vitesse 4 -5 3
Bekijk de hele stand