Kritiek op werkwijze Zandvliet ontkracht: "Dat is nieuw voor mij"

Kenneth Zandvliet
Kenneth Zandvliet Foto: © Pro Shots

Ferry de Haan is bijna een half jaar geleden begonnen als algemeen directeur van SC Heerenveen. In gesprek met Omrop Fryslân gaat hij in op de staat van de huidige scouting.

Kenneth Zandvliet is sinds zo'n negen maanden de hoofdscout van Heerenveen. Op zijn werkwijze zou de nodige kritiek bestaan. Zo zou hij volgens geluiden alleen opereren, zijn eigen weg gaan en lastig te bereiken zijn. De Haan kan zich in die woorden niet vinden. "Dat is nieuw voor mij. Wat ik erover kan zeggen, is dat hij rete-ambitieus is. En wat ik weet, is dit: vraag ik hem nu om een nieuwe linksback, dan heeft hij gelijk drie namen paraat."

De Haan is van mening dat de kwaliteit van de scouting moet worden verhoogd. "Heerenveen staat bekend om zijn netwerk in Scandinavië. Toen ik hier kwam, stelde ik de vraag wat we in Scandinavië hebben zitten. Het antwoord was nul. Daar is nieuw leven in geblazen. Degene die we daar hadden, heeft inmiddels een andere functie gekregen. Maar wat Kenneth wil, is daar een netwerk opstellen van tipgevers en zogenaamde local-scouts. Ik denk wel dat we meer moeten investeren in scouting."

Lees meer:
0 reacties