Kritiek op uitlatingen Bulthuis: ''Dan moet hij zelf ook het voorbeeld geven''

Dave Bulthuis liet zich na afloop van het met 3-5 verloren duel met Heracles niet al te zacht uit over zijn ploeggenoten. "Ik mis de bereidheid, dat je het vuur uit je schoenen wil lopen. Dat mis ik al een paar weken. Dat is triest", liet de centrumverdediger onder meer weten. Oud-speler Geert-Jelle De Vries kan zich totaal niet vinden in die woorden.

"Ik vind het grote onzin wat hij zegt", stelt De Vries aan tafel bij Omrop Fryslân. "Hij heeft grote tatoeages en een stoer voorkomen, dan moet hij ook het voorbeeld geven in de wedstrijd. Hij is nog niet het voorbeeld van doordekken of wel? Dat doet hij niet. Hij kan wel zeggen dat hij zo z'n best doet en je kan ook wel eens een sliding maken of een gemene overtreding, maar dat doet hij niet."

"In woorden is het niet zo moeilijk, hij moet het doen op het veld. Dan moet hij zeggen: 'Jongens, nu zal ik laten zien hoe het moet.' Dat doet hij niet", vervolgt De Vries, die het niet eens is met Bulthuis dat er een gebrek aan bereidheid is. "Als dat nou zo is en de trainer vind dat ook, dan moet je de jongens die dat niet doen eruit halen en er anderen in zetten. Maar het probleem is dat die anderen er niet zijn. Er is kwaliteit tekort en qua samenstelling."

"Als je positioneel niet goed staat, dan kom je niet in de duels en lijkt het alsof ze hun best niet doen", vervolgt De Vries. "Maar dat is het verhaal niet, het staat gewoon verkeerd. Als je terugkijkt naar vorig jaar en degene die dat goed kon neerzetten, dan mis je die nu even. Schaars zorgde er wel voor dat de linies bij elkaar kwamen. Dat mis je nu en voor jongens als Kobayashi - en dat zal ook met de taal te maken hebben - is dat heel moeilijk om te doen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand