Kritiek op 'slappe' Nygren: ''Laat je karakter maar eens zien''

KRC Genk-huurling Benjamin Nygren is teleurgesteld over zijn beperkte rol bij SC Heerenveen in het afgelopen seizoen. Clubiconen Riemer van der Velde en Foppe de Haan vinden echter dat de 19-jarige Zweed ook wel wat kritischer naar zichzelf mag kijken.

"Ik vind Nygren best wel een aardige voetballer. Hij is technisch vaardig en heeft een mooi linkerbeen, maar ik vind hem gewoon iets te lief", begint Van der Velde (80) bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. "Zijn agressiviteit, karakter, het winnen van duels, het absoluut helemaal leegvechten tot de laatste meter, dat heb ik van hem gemist."

"Je zit bij een club als Heerenveen en je wilt in het eerste spelen? Dan moet je je karakter maar eens laten zien en dat je erbij hoort en ze niet om je heen kunnen. Dat heeft hij niet laten zien, ik vind het wat een slappe jongen. Hij kan heel goed voetballen maar het is een slappe jongen", aldus een kritische Van der Velde, die bijval krijgt van De Haan. "Ik vind ook dat hij veel te weinig drive heeft."

"In het huidige voetbal kan dat gewoon niet meer. Je kan een bal kwijtraken, dat kan. Maar daarna niets meer doen? En dat doet-ie, dan houdt het op. Als je wilt, kun je dat leren. Ik denk dat hij eigenlijk geen besef heeft wat het betekent om een echte profvoetballer te zijn", aldus De Haan, die ziet dat de twee jaar oudere Jan Paul van Hecke dat bijvoorbeeld wel heeft.

"Een Van Hecke hoef je dat niet te vertellen, die snapt de urgentie van de momenten. Dat gevoel heeft Nygren veel minder. Hij moet gewoon niet klagen, maar aan de bak gaan. Gewoon extra werk doen en zorgen dat ze niet om je heen kunnen", aldus de 77-jarige oud-trainer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 RKC Waalwijk 2 0 2
8 FC Utrecht 2 0 2
9 SC Heerenveen 2 0 2
10 FC Groningen 1 0 1
11 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand