Kritiek op 'schreeuwende psychopaat' Raveneau: ''Ze maken heel veel kapot''

Er is de afgelopen week veel ophef ontstaan over de donderspeech die hoofd jeugdopleiding en A1-trainer Paul Raveneau gaf aan de A-junioren van SC Heerenveen. Ook opiniemaker Nico Dijkshoorn verbaasde zich over de video.

"Ik keek verbijsterd naar een schreeuwende psychopaat vlak voor een groep jongens die graag voetballen", schrijft de columnist in Voetbal International. "Paul Raveneau spreekt de spelers toe alsof ze in Birma, onder toezicht van een aantal sadistische bewakers, een spoorlijn moeten bouwen. In dit ene filmpje zit alle gekte die het prachtige spelletje voetbal langzaam van binnen uit wegvreet."

"Het is een schrijnend filmpje", vervolgt Dijkshoorn. "Voor de groep jongens staat iemand die hulp nodig heeft. Iemand die gelooft dat voetbal altijd grimmig moet zijn. Raveneau gelooft in het verraden van je vrienden. Hij haat plezier. Alleen na een flinke vernedering komt het presteren. Het ergste is: ik overdrijf niet eens. Raveneau is een man die geniet van venedering. Maar vooral is Paul Raveneau een man die denkt dat alles om Paul Raveneau draait. Het is ervan overtuigd dat alles goed komt met die jongens als ze hem haten en als hij ze maar genoeg de stuipen op het lijf jaagt."

Dijkshoorn schrok van de video. "Het verdrietigst om te zien is de lijdzaamheid van de spelers. Ze zijn het blijkbaar gewend. Ze ondergaan deze zoveelste vernedering gelaten. Ze zijn er voor de coach en niet omgekeerd. Zo zit het moderne voetbal blijkbaar in elkaar. Je laat je voor een schamel salaris de hele week verrot schelden door een sociale psychopaat. Trainers als Paul Raveneau maken heel veel kapot. Deze sociaal gemankeerde figuren hebben niets te zoeken bij een spelletje dat zo veel plezier kan brengen", besluit de columnist.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
4/02
FC Utrecht
20:00
SC Heerenveen
zo
12/02
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
zo
19/02
SC Cambuur
12:15
SC Heerenveen
za
25/02
SC Heerenveen
18:45
RKC Waalwijk
za
4/03
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
8 SC Heerenveen 19 -1 27
9 NEC 19 3 23
10 RKC Waalwijk 18 -2 22
11 Go Ahead Eagles 18 -6 19
Bekijk de hele stand